Klimaatbeleid is onzinnig

Er zijn simpele zielen onder onze bestuurders. Deze willen een klimaatwet afkondigen. Het is de oude wens van de landbouwers; weer op bestelling. Maar de boeren waren slim genoeg om te beseffen dat in de grote kosmos, waar de aarde met zijn atmosfeer onderdeel vanuit maakt, de mens een heel nietig wezentje is die slechts kan waarnemen wat het klimaat hem brengt.

Eerder genoemde bestuurders is de waanzin echter naar het hoofd gestegen en ze denken dat ze onze weergoden met een wet onder controle gaan krijgen. In de maanden april en mei 2017 zijn weer verschillende wetenschappers met informatie gekomen waaruit blijkt dat we er goed aan doen de klimaatwet-bedenkers liefdevol gaan verplegen en ze van de buitenwereld gaan isoleren. De volgende 28 waarnemingen zullen u dit duidelijk maken.

 

1.  De alsmaar groeiende Noordpool

 

C_3dbdqW0AEkH8eDeze grafiek toont de ijs-aangroei en volume in april/mei 2017 in het Arctische gebied. Kijk naar de lichtblauwe lijn. De zwarte lijn is het langjarige gemiddelde. De steeds groter wordende afwijking is goed in beeld. Dan te bedenken dat een klimaat-activiste er uitgerekend in deze periode met een stel onwetende CEO’s heeft gestaan om de ‘opwarming’ te betreuren.

 

2. Benodigde arbeid voor energie

BVNR--Vj

Hoe arbeidsintensief is het verkrijgen van een bepaalde eenheid energie per bron? Bovenstaande illustratie geeft dit voor drie bronnen aan. Waar er 1 manuur in de winning van energie uit kolen nodig is, zijn daarvoor 2 manuren nodig als je hetzelfde hoeveelheid energie uit natuurlijk gas wilt halen. Kijken we naar het ‘innovatiewonder’ zonne-panelen dan zijn er 79 manuren nodig om tot dezelfde prestatie te komen.

 

3.  De verdwenen koopkrachtstijging

C_5D_CiXcAMcxrX

De kleine geldroof-jaren zijn voorbij. De Nederlandse consument kan zich schrap zetten voor forse offers voor de groene ideologie de komende jaren. Het is niet dat het na 2020 stopt; de jaarlijkse verdubbeling gaat daarna gewoon door. Uiteindelijk mag u € 4000,– per maand betalen voor uw duurzame energie. Tenminste als we groene bestuurders blijven kiezen.

 

4. Paniek om niets

C_7-t6IVoAApI5J

Wetenschapper Werner doet nog maar eens een poging de klimaatpaniek te dimmen. Hij brengt in beeld hoe de laatste 2000 jaar de zomertemperatuur op de Noordpool is verlopen. Hiervoor heeft hij meerdere studies van andere wetenschappers als basis gebruikt. De zwarte lijn is het gemiddelde van al het speurwerk. U ziet een mooi patroon waarvan de ge-extrapoleerde lijn zich gemakkelijk laat intekenen.

 

5. Windenergie in een ander perspectief

C8eDbDdXoAEW7C8

 

6. De prestatie van windmolens

C8ff0QiXYAA8EkR

Duizelt het u ook weleens van al die geplaatste windkracht-machines op land en zee? Heel veel huishoudens kunnen er mee van hun stroombehoefte worden voorzien. Tenminste als het waait. In de tabel kunt u aflezen dat u de propaganda-praat met een korreltje zout moet nemen. In 2016 halen windmolens op land 20% van de opgestelde capaciteit, op zee halen we zelfs 27%. Dat is dus 4 tot 5 keer minder dan beloofd.

 

7. Groene energie leidt niet tot daling CO2-uitstoot

C8ftEpaXcAESl5a

Even bij de buren gluren. De laatste 16 jaar hebben de Duitsers zich lam gebouwd aan nieuwe windmolens. Het grote doel; vermindering van de CO2 uitstoot. Bovenstaande grafiek toont dat de missie niet is geslaagd. Exorbitante prijsstijging voor energie is het enige succes van de groene golf.

 

 

8. Britten krijgen betrouwbare energie

C8qy0RFVwAAhiKI

De Britten willen zeker zijn van stroom. Daarom vervangen ze hun kerncentrales voor verbeterde kerncentrales. Opnieuw leren ze de Duitsers een lesje. Waar bij de Oosterburen straks het licht nog al eens gaat knipperen, blijft het over de Noordzee stevig branden.

 

9. Weers-extremenC8U_qbyW0AAazZN

Een tweede-kamer-lid met specialiteit ‘klimaat’ wist mij laatst te vertellen dat de weers-extremen toenemen als gevolg van het menselijke uitstoten van CO2. Bovendien wist ze te vertellen dat 97% van de wetenschappers dat ook vond. Arme ziel, ze bedoelt het goed. Maar deze materie is iets te hoog voor haar gegrepen.

 

10. De modellen

C8U6RRjXYAAmsVh

Groene wetenschappers hebben een theorie. In het kort: ‘De wereld vergaat door uw schuld’. Hun ideeën hebben ze in een model gestopt. Daarna zijn er 35 jaar verlopen. Nieuwsgierig kijken ze of hun modellen kloppen met de werkelijkheid. Ze zien dat van hun theorie niets klopt. Ze bieden de mensheid hun excuses aan voor de gezaaide paniek en trekken zich terug in het klooster.  (Cursief=normale reactie)

 

11. De pauze

C8zDnr8VYAEZ-Fc

Stelling: ‘De temperatuur stijgt want de CO2-uitstoot stijgt’. De CO2-uitstoot is door gestegen. De temperatuur niet. Stelling is niet waar. Zo simpel is het nou.

 

12. Luchtvervuiling

C9C7uHyW0AA3qL_

Bange bestuurders sluiten hele (binnen)steden af voor bepaalde automobilisten. Want de lucht is zo vervuild! Werkelijkheid: De lucht is schoner dan ooit. Grafiek is van Engelse oorsprong maar situatie op het Europese vasteland is niet anders.

 

13. Manupilatie

C9dDO-9XgAAxP2W

Er is veel kennis maar een individuele mens blijft maar simpel. In de klimaatdiscussie gaat het niet om wat je weet maar wat je hoort. Kuddedier-gedrag zorgt zo voor maatschappelijke ontwrichting.

 

14. Fabels van een groene overheid

C9duln0XgAA5PGD

Nederland heeft een fosfaatprobleem en dat komt door de veehouders. Aldus de groene maffia aan de grachtengordel. Een onderzoekje laat echter zien dat dit iets te snel is geformuleerd.

 

15. Windtoename

C9uIDpyW0AA-GL1

Omdat de mens ongehoorzaam is aan de groene God en maar doorgaat met uitstoten, zullen rampen ons treffen. Zo zal het aantal stormen toenemen. Bekeert u of de gesel van onze heer zal u treffen, tiraniseert de groene profeet.

U kunt rustig slapen. Het is slechts groen geblaat.

 

16. De 97% van de wetenschap

C9X26sJXcAAOH2q

Cook heeft uitgerekend dat 97% van de wetenschap vindt dat de mens de veroorzaker van de opwarming is (die al 20 jaar niet meer is waargenomen). Cook heeft veel fantasie. Als statisticus mag hij die niet gebruiken. Maar hij doet het toch. Zo wordt 0,5% in zijn uitleg 97%. Zelfs tweede-kamer-leden doorzien de goedkope truc niet.

 

17. De stroomprijs

C9XCby2VoAIlSS-

Europeanen gebruiken elektriciteit. En daar betalen ze voor. Echter bij lange na niet dezelfde prijs. Het is maar net waar je wieg staat. Ben je geboren in een land met wereldredders aan het bewind dan ben je gezegend. Hoe meer panelen en molens, hoe hoger de prijs. Dat komt door de dubbele kosten. Behalve al die groene wonderen draaien namelijk de traditionele centrales ook door want het licht moet wel branden als het niet waait.

 

18. Mission impossible

C9Xsk6oXgAEMRvK

Kamp weet het zeker; windparken kunnen zonder subsidie. Want de energieprijzen gaan stijgen, toch? De werkelijkheid: hoe meer wisselvallige stroom, hoe lager de prijzen. De les van de geschiedenis: Windparken zullen altijd subsidie nodig zijn.

 

19. De zinloosheid van groene plannen

COP21-resultaat

Bovenstaande grafiek is gebaseerd op de gegevens van de groene kerk. U kunt er drie trendlijnen in ontdekken. De sombere voorspelling van de groengelovigen is de rode lijn. Deze laat de ongecontroleerde stijging van de temperatuur zien. Maar dan is er Parijs. De redding van de mensheid. Parijs is er in twee varianten. De afspraken en de afspraken 70 jaar volgehouden. De prijs staat er niet bij maar zoals u weet loopt die in de duizend-miljarden. U ziet het: het is het allemaal waard.

 

20. De koraalverbleking

D7su20aS

 

 

21. Succes is relatief

DAb931hWAAAj9oj

 

22. Nepnieuws

DAnxqtoXYAMGbfg

Net als de KNMI heeft ook de NASA een missie. De mens ervan te overtuigen dat hij fout bezig is. Eigenlijk is het doel veel subsidie binnenslepen en daarmee heerlijk jezelf verrijken. Maar dat klinkt zo onaardig. Dus houden we het op het redden van de mensheid.

En dat mag best met een beetje overdrijving; het is voor het goede doel.

 

23. De opwarming in Nederland

DAR_5OXWAAAHYDA

 

24. De circulaire groene economie

fiasco_teaser-650x381

 

25. De grilligheid van een windpark

gjzqWQU5

Mooi, zo’n gloednieuw windpark zoals Gemini. Gaan we veel plezier aan beleven. Immers gratis wind betekent veel voordelige energie. Wat we mogen verwachten van een dergelijk techno-wonder kunt u zien in bovenstaande grafiek. Soms stroom, soms ook niet. Dan weer wel maar niet heus. Ho wacht, er staat weer spanning op het stopcontact. Jammer, het is weer weg.

Ondertussen wordt aan de traditionele gas- en kolencentrales gevraagd de baseload gewoon te draaien en op het net te zetten als de molens even geen zin hebben. Fantastisch, twee maal betalen voor één portie stroom.

 

26. De zon als warmtebronklimasprung_4

Sommige dingen hoef je niet uit te leggen. Denk je. Maar groene mensen hebben een eigenaardige beleving. CO2 bepaalt de warmte, denken ze. Nog erger, ze zeggen het ook. Stefan Kampfe kon het niet langer aanzien. Hij is een goed mens en wil de groene groep dan ook helpen met hun afwijking. Even wat naslagwerk. Hup, in een grafiekje. En klaar is Kees. Kijk groenmensjes, hier het effect van de zon op de temperatuur.

 

27. De welvaart uitgelegd

olie equivalent

Schoolvoorbeeld hoe het moet. En hoe het niet moet. Hoeveel energie kunnen 1000 werknemers produceren per bron. Hoe meer, hoe beter want dat betekent meer welvaart voor de bevolking.

Vraag bij bovenstaande examenopgave voor scholieren is dan ook: Noem twee energiebronnen waar zo snel mogelijk afscheid van moet worden genomen. Noem er ook twee  waarmee het land welvarend kan worden.

 

28. Zomers weer

warme dagen

Onrust in De Bilt. Het aantal zomerse dagen stijgt. Vanaf 1951, dat dan weer wel. U wordt veronderstelt nu te denken dat het toch langzamerhand wel heel erg wordt met die door de mens veroorzaakte opwarming.

Bijgaande grafiek toont de explosie. Vanaf 1900. U ziet: er is niets nieuws onder de zon.

 

Epiloog

Een klimaatwet moest er maar niet komen. Verplichte opname van warhoofdigen in het basispakket daarentegen is weer wel een heel goed idee.

 

 

Ewoud

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s